onsdag den 4. december 2013

3 valg

Jakob er stadig en smule sart og lydfølsom, igen igår måtte vi spise i stilhed...Da Emma kommer fra skole foreslår jeg at vi cykler en tur med Jakob i cykelvognen for det plejer han jo at elske, men han er ked af det på det meste af turen og vi må cykle hjem...

Jeg aflyste ergo idag, hun kunne komme kl. 10 men Jakob sov stadig da klokken nærmede sig halv...

Vi gik ellers tidligt i seng i aftes og han nød bare stilheden, der i mørket sammen med mig og vi lå og fjollede og grinede, jeg lavede pruttelyde på hans håndflade og så rakte han den frem igen og igen :)

Men idag, idag er der sket noget stort, rigtig stort faktisk.

Jeg træner med ham hver dag med de kommuniationsapps vi har fået anbefalet af talepædagogen, lige nu er det særligt en app, der hedder Hippi2 vi koncentrerer os om.

Der er flere disipliner man kan vælge, men idag arbejdede vi med den, hvor man ser et stort billede af en halv ting...f eks en halv burger...og nedenunder er der 3 halve valgmuligheder....Vælger man det rette, så kommer der en sjov glad lyd, vælger man forkert kommer der en lidt mindre glad lyd :)

Jeg plejer at gøre det, så kigger Jakob på, indtil han selv er klar til at blive guidet....jeg fortæller ham hvad det er og kan se han kigger af og til...

Og idag...Idag havde vi leget en halv times tid, på hans værelse, så lægger jeg mig ved siden af ham et øjeblik, vi skal have en pause...:) jeg lukker øjnene et øjeblik og ipaden står stadig tændt, og pludselig kan jeg høre den gode lyd!!!!! Han har selv valgt det rigtige billede!!!!

Wauw, det er dælme da for vildt....så det hjælper virkelig alt det her, hvor man "viser" ham ting, han registrerer det...han gør det når han er klar...

Han pegede en gang...denne ene gang....så ville han ikke mere for idag, men jeg har rost ham og fortalt ham at han er fantastisk, for det er han!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar