søndag den 6. januar 2013

Vores åndehul


Så kom vi ind i 2013...Det er næsten ikke til at følge med, sådan føler jeg det hvert år...Tid er noget spøjst noget...Tiden går, den kan man bare ikke stoppe.

Vi havde det dejligste nytår, alle de ængstelige tanker vi måske havde hver især..."Ville Jakob kunne tolerere gæsterne?", "Vil han trække sig?", "Vil han være forbeholden over for deres lille pige på 2 år?"....Al den frygt vi måske havde blev gjort til skamme! Vi havde en fest, også Jakob!!

Da de kommer er Jakob og mig på Emmas værelse, vi kan se de holder ude i indkørslen og da manden og drengen ( der er på Emmas alder ) kommer forbi hen langs vinduerne, hvor Jakob og jeg står og betragter dem, reagerer han ikke. Jeg tager ham med ind i stuen og sætter ham i lænestolen, som er hans HELLE :) Dirty Dancing kører på TV og Jakob sidder glad og trygt og kigger, mens manden og drengen siger goddag til os. Så går manden ind til Jakob..."Hej smukke!" Siger manden og stryger Jakob over håret :) Hvor sødt er det lige??

Moren og pigen sidder i bilen endnu, pigen har sovet og er ik helt klar til at komme med ind, da moren og pigen kommer lidt efter hilser moren også på Jakob...Det gør mig så glad...Det kan godt være vi ikke har 20 vennepar, men dem vi har, dem holder jeg SÅ meget af, de ser Jakob, de tiltaler ham som et "rigtigt" lille menneske, det man selvfølgelig skal og bør, men de gør med en ærlighed, der bare varmer helt vildt.

Og så er der dømt hygge, de er laidback og hyggelige, stemningen er altid afslappet mellem os og det gør ik noget man har afslappet tøj på trods den festlige anledning! :) Vi tager det stille og roligt og den rare stemning er god til Jakob, der bare har det godt. Han kan være i stuen hos os, han kan være på sit værelse, han kan være på Emmas værelse og han kan tolerere både pigen og drengen tæt på, de kan endda lege med sæbebobler og truthorn sammen. :)

Jakob falder i søvn ved 22 tiden og vi andre får dessert og får skålet da det nye år banker på...Natten er en smule urolig, jeg tænker det er alle de indtryk og af og til kan vi høre den lille pige græde i nattemørket og det reagerer Jakob på, men det er jo fuldstændig naturligt. Sådan er det. Når folk er her hos os, så vil jeg så gerne have at det hele er så naturligt som muligt, folks børn må gerne udtrykke sig, blive vrede eller kede af det, det skal de have lov til, det er vores opgave at skærme Jakob hvis det er nødvendigt og det gør vi. Tidl. på aftenen bliver pigen ked af det en enkelt gang, men så går jeg på værelset med Jakob indtil der er ro igen og så kunne han uden problemer komme sig og være på igen, så det er jo helt fantastisk!

Da de tager afsted efter morgenbrunchen er man nærmest helt ked af det, vi ville bare gerne have tilbragt endnu mere tid med dem for de er bare så søde...Både dem og deres børn, så hvad mere kan man bede om, vi havde den perfekte nytårsaften og jeg er så lettet! Nogle gange så lykkes tingene bare...heldigvis, for så har man mere styrke til at klare de gange, hvor det ikke glider helt så let...

Den 2. januar tager vi i sommerhus, Emma får fri fra skole resten af ugen og vi begiver os over til farfar og farmors sommerhus, det er vores fristed, et åndehul for os...Især Emma ser det som noget helt særligt fordi vi altid er kommet der, lige siden hun var nogle uger gammel. Her føler vi os fri og vi gearer totalt ned!

Mens vi er i sommerhuset, så er der ingen forpligtelser, vi spiser ude når vi har lyst og vi planlægger ingenting...Skønt, så får man virkelig ladet batterierne op :)

Så denne juleferie, den har slået ALT, vi fik en rolig og varm jul, vi fik et dejligt og afslappende nytår og nu har vi nydt en lille uge i sommerhuset...Jeg kunne ikke have bedt om en bedre ferie...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar